magyar angol német

<<<< vissza

Apródképzés

A megjelenés dátuma: 2012.01.23
Ahogy a nevelést, úgy annak egyik fontos részelemét, a hazafias honvédelmi nevelést sem lehet elég korán kezdeni, csak a módszereket kell az életkori sajátosságokhoz igazítani.

Ennek szép példáját tapasztalhatták meg a Velence Resort & Spa-ban pihenő kisgyermekes családok 2012. január 21-én, amikor a Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) és a Székesfehérvár Helyőrségtörténeti Emlékgyűjtemény munkatársai elindították az Apródképzőt.

A program – mely hamarosan programsorozattá bővül – keretében elsősorban Székesfehérváron és a Velencei tó környékén élő, pihenő, regenerálódó kisgyermekes családokat szeretnénk aktivizálni, akik a Velencei Resort & Spa területén ezentúl rendszeresen találkozhatnak kisgyermekeknek szóló katonai jellegű programokkal, illetve szeretettel várják Őket a Pákozdon a Katonai Emlékparkban és a székesfehérvári emlékgyűjteményben.

Az Apródképzés lehetőséget teremt arra, hogy a legfiatalabbak – játékos formában – megismerkedjenek a katonaság világával, a honvédelem gondolatával. A papírhuszárok, katonai jellegű színezők, képkirakók és játékok vonzóak az egészen kicsi gyermekeknek, azoknak, akik hamarosan felnőnek. A most még csak önfeledt játék később gondolatvilággá, érzéssé, meggyőződéssé erősödik, s a felcseperedő gyerekek hamarosan felnőttfejjel gondolnak hazájukra, és a honvédelem aktív részeseivé válhatnak.

A kisgyermekeknek szóló Apródképzés elindult. Szeretnénk egyre több családot bevonni a programunkba… apródonként.