magyar angol német

A Katonai Emlékpark új bemutatkozó kisfilmje:

 

 Kedves Látogató!

 
Szeretettel köszöntjük a Pákozdi Katonai Emlékhelyen, amely az 1848. szeptember 29-i pákozd-sukorói csata emlékére 1951-ben állított obeliszk környezetében található 1,6 hektáros területen helyezkedik el.
 
A Pákozdi Katonai Emlékhely jelen formája civil kezdeményezésre jött létre 11 szervezet összefogásával 2002. szeptemberében azzal a céllal, hogy bemutassa az 1848-ban alakult Magyar Honvédség történetének főbb eseményeit, és emléket állítson az eltelt 160 év hősi helytállásának, a minden korban becsületesen küzdő és ha kellett életét is áldozó magyar honvédnak.
 
Az elkészült 1848-as emlékhely és Emlék Múzeum a szabadságharc első győztes csatájában hősiesen helytálló honvédekre és nemzetőrökre emlékeztet, a Don –kanyar kápolna a 2. világháborúban elesett honvédeknek állít emléket, a Magyar Békefenntartó emlékmű és a békefenntartó kiállítás a ma katonái áldozatvállalását hívatott bemutatni. Az emlékhely fejlesztését - anyagi erőnk függvényében- folyamatosan végezzük. 2008-2009-ben előkészült  az I. világháború harcaira emlékeztető objektum és a Hősök emlékműve majd a 2. világháború lövészállás bemutatót.
2008-ban az Emlékhely elnyerte az Európai Unió és a Magyar Állam támogatását a további fejlesztésekre, melyet a Pákozdi Rádió riportjában itt hallgathat meg.
 
 
Kérjük látogassa meg a csata emlékművét Pákozdon, és a haditanácsnak helyszínéül szolgáló református templomot Sukorón.

Tekintse meg az Emlékparkról készült "Másfél perces" kisfilmünket.

                                                                   Emlékhely Bizottság