magyar angol német

<<<< vissza

Módszertani felkészítés a még eredményesebb munkáért

A megjelenés dátuma: 2012.04.19

A Katonai Emlékpark pedagógiai programja – a Hazafiság Iskolája – tavaly őszi indulása óta már 7 sikeres rendezvényen, több mint 1000 diák részvételével bizonyította, hogy helye és szerepe van a fiatalok hazafias-honvédelmi nevelésében.
Az iskolák számára kialakított egész napos, komplex program iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mely még nagyobb felelősséget ró a szervezőkre, akik határozottan vallják, hogy jót csak nagyon jól lehet és érdemes csinálni. Ennek szellemében került megrendezésre az a módszertani felkészítés, melyet 2012. április 14-én rendeztek meg Pákozdon.

A hazafias-honvédelmi nevelés támogatásában, a KEMPP pedagógiai
programjának szakmai segítésében aktív szerepet vállalnak a székesfehérvári katonák, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság, valamint az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnokai, vezető beosztású tisztjei, humán szakemberei, katonái. Az Ő számukra rendezett módszertani felkészítésen lehetőség nyílt az eddigi rendezvények tapasztalatainak feldolgozására, a következők alapos előkészítésére, a tartalom bővítésére és a módszerek finomítására. A módszertani foglalkozás kezdetén Dr. Görög István ügyvezető hangsúlyozta, hogy a Katonai Emlékpark programja egy olyan újszerű kezdeményezés, mely szorosan kapcsolódik a Nemzeti Alaptantervhez és a honvédelemről alkotott társadalmi kép javításával támogatja a hadsereg toborzási tevékenységét is.

Reményeink szerint a módszertani felkészítés eredményei már
a Hazafiság Iskolája következő rendezvényein is érezhetőek lesznek, melynek közvetlen haszonélvezői az iskolák, a diákok, de a pedagógiai program összességében a hazafias-honvédelmi nevelést, s a honvédelem össztársadalmi ügyét támogatja.

Az egész napos program zárásaként Dr. Révész Gyula ezredes úr, a Vezetéstámogató Ezred parancsnoka a résztvevő katonák nevében is nyilatkozva elmondta, hogy Katonai Emlékpark léte, a Pákozdon folyó tevékenység számukra is nagyon fontos és a programok végrehajtásában közreműködő katonák pontosan értik és érzik ennek a jelentőségét. Kiemelte, hogy a Katonai Emlékparkba családi kirándulásként és szolgálati feladatként is jó érzés eljönni.