magyar angol német

<<<< vissza

Befejeződött az idei Ifjúsági Honvédelmi Tábor, de lesz jövőre is

A megjelenés dátuma: 2012.07.10

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely kimagasló helyszíne és kiemelkedő szereplője az ifjúság hazafias-honvédelmi nevelésének, melyet az Emlékpark kialakítása és az ott rendezett számtalan program is igazol. Ezek közül kiemelkedik a Hazafiság Iskolája pedagógiai módszertani program, mely a tanévben várja az iskolákat, a diákokat. Annak érdekében, hogy a nyári vakációban is legyen olyan rendezvény, mely a fiatalok hadtörténelmi, honvédelmi érdeklődését felkelti, azt tovább fokozza, a KEMPP – együttműködésben a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetével – Ifjúsági Honvédelmi Tábort szervezett Zánkán.

 A június 26. – július 2. között megrendezett tábor fő célja az volt, hogy a nyári vakációzás kereteit olyan hadtörténelmi,onvédelmi és katonai programokkal töltsék meg, melyek segítették a résztvevő fiatalok ismereteinek bővítését, erősítették a hazaszeretetüket, hozzájárultak az egészséges és sportos életmód kialakulásához, a közösségek összekovácsolásához és természetesen nem utolsó sorban őszinte mosolyt csaltak a résztvevő gyermekek arcára.

 A tábor gazdag programkínálatából kiemelkedett a hajnali riadóval kezdődött járőrverseny, a Haditechnikai Park megtekintése, a Kalandpark ügyességi feladatainak teljesítése, az ötleteket és szellemességet összpontosító Ki Mit Tud?, a számháború, illetve a bátorságpróbával egybekötött éjszakai gyalogtúra. Ezek mellett sok-sok sportverseny, strandolás, sárkány-hajózás és más érdekes, izgalmas, szórakoztató program tette teljessé és élmény gazdaggá az egy hetet.

 

  Az élményekkel teli hét jól igazolta, hogy a szervezők szándéka helyes, a megvalósítás módszere megfelelő, s ezek együttesen biztosították, hogy a résztvevő hetven táborlakó egy tartalmas, izgalmas és mozgalmas táborozáson vehetett részt. A sikerhez szükség volt a HTBK Székesfehérvári Szervezete együttműködésére, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság támogatására, valamint a Zánka Gyermek és Ifjúsági Centrum által biztosított ideális feltételekre és körülményekre, melyeket ezúton is köszönünk!

 A Katonai Emlékpark és a vele együttműködő HTBK Székesfehérvári Szervezete újabb közös programja nagyon jól sikerült, melyet a táborlakók és szüleik visszajelzései alapján bátran állíthatunk. Ez ad számunkra erőt a folytatáshoz, mely az Ifjúsági Honvédelmi Tábor 2013. évi programjában is megmutatkozik.

Szeretettel várjuk a fiatalokat Pákozdon, valamint a jövő évi táborunkba!