magyar angol német

<<<< vissza

A 2012/13-as tanévre kibővült a HAZAFISÁG ISKOLÁJA

A megjelenés dátuma: 2012.09.15

 A Katonai Emlékpark kiemelkedő pedagógiai programja az első évében, vagyis az előző tanévben, bizonyította, hogy egy olyan kezdeményezés, mely élményszerűen és hatékonyan segíti az iskolákban folyó nevelést és oktatást, jelentős részt vállal a hazafias-honvédelmi össztársadalmi feladatából, s nem utolsó sorban izgalmas, érdekes és tartalmas programot biztosít a résztvevő tanulóknak.

Erre a tanévre – a további általános iskolák fogadása mellett – már a középiskolák számára kidolgozott módszerrel is gazdagodott a program, melynek „éles bevetésére” szeptember 6-án, a székesfehérvári Árpád Szakiskola és Kollégium közel 300 tanulója részvételével került sor.

Az egész napos rendezvény kezdéseként a Hazafiság Iskolája 2012/13-as tanévének megnyitására került sor, melyen Takács János úr, Pákozd polgármestere, Róth Péter úr, Székesfehérvár alpolgármestere, valamint a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság képviseletében Varga Csaba dandártábornok úr köszöntötte a diákokat és a KEMPP új tanévét. Valamennyien hangsúlyozták, a hazafias-honvédelmi nevelés fontosságát és a Katonai Emlékpark e területen betöltött szerepét, valamint a pedagógiai program kínálta lehetőség értékét.

A rendezvényre meghívott székesfehérvári iskolaigazgatók személyesen is bepillanthattak a programba és a helyszínen tapasztalhatták meg az abban rejlő lehetőségek széles tárházát. Valamennyien láthatták az Árpádos diákok aktív és fegyelmezett részvételét, a foglalkozási helyek tartalmi elemeit és leginkább azt, hogy valamennyi tanuló örömmel és izgalommal vetette bele magát a hadtörténelembe és a katonás feladatokba.

A Katonai Emlékpark Pákozd megkezdte a Hazafiság iskolája program új tanévét, melynek keretében tisztelettel és szeretettel várja az általános és középfokú tanintézményeket.