magyar angol német

<<<< vissza

Szépek, helyesek - szép helyeken

A megjelenés dátuma: 2013.08.10

A Fehérvár Szépe, a Fejér Megyei Hírlap Királynőjeszépségverseny 18 résztvevője töltött el egy napot Pákozdon, a Katonai Emlékparkban, s nem csak „eltöltött”, hanem katonásan teljesített több szellemi és fizikai feladatot. A negyven fokos melegben ez nem is volt olyan egyszerű, de a hölgyek lelkesek és kitartóak voltak, s aktívan vettek részt az alaki kiképzésben, a hadtörténelmi vetélkedőkben, a kézigránát-dobó versenyben és még több katonai feladatban. Természetesen az is a program részét képezte, hogy valamennyien megismerkedtek a Katonai Emlékpark kiállításaival, az elmúlt 165 év hadtörténelmével, a nemzetközi békefenntartásban való magyar katonai közreműködéssel. Ők tizennyolcan már biztosan pontosabban tudják és érzik, hogy a „világbéke” szépségkirálynős hangoztatása mögött, milyen komoly katonai áldozatvállalás van.

A nap végén „koronázásra” is sor került, de kicsit másként, kicsit katonásabban. Nem a szépség, hanem a katonai feladatok teljesítése és hadtörténelm
ismeretek összemérése adta az eredményt, melynek alapján Siklósy Noémi érdemelte ki a - stílszerűen katonai rohamsisakra alkotott - koronát.