magyar angol német

<<<< vissza

FELHÍVÁS

A megjelenés dátuma: 2013.11.12

               Tisztelt Hölgyek és Urak!              


A Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társasága (a továbbiakban, mint HáEmGo) és 16 tagszervezete 2013. november 11-én országos gyertyagyújtási akciót szerveznek. Felkérjük Önt és a háborúban elhunyt katonáink ma élő hozzátartozóit, a közéletünk jeles képviselőit, a művészeket, tudosókat, felnőtteket és gyerekeket, valamint az iskolák, önkormányzatok, egyházak, magyar és külföldi civil szervezetek képviselőitm a katonai szervezetek illetve fegyveres testületek parancsnokait, nyugdíjasokat - vagyis mindenkit -, hogy csatlakozzanak e közös megemlékezéshez.

Kérjük minden kedves (a kedvezményezésünkkel azonosuló) Partnerünket, hogy a jelzett napon 11 óra 11 perckor a lakóhelyük szerinti emlékműnél, katonai temetőben, parcellákon vagy a lakásuk illetve üzemeltetett létesítményük, iskolájuk ablakában illetve bejératánál egy szál mécses vagy gyertya meggyújtásával fejezzék ki tiszteletüket a hazájukért halt katonák iránt.

Célünk, hogy a "közös Európában együtt emlékezés" jegyében a ma élő nemzedék tagjai közül minél többen érezzék sajátjuknak a csatatereken maradt déd- és ükapáink sorsát, tekintsék fontosnak az emlékezetünk ébrentartását.

A Hősök - köztük a számtalan közkatona - ezáltal lesznek halhatatlanok.

Tisztelt Emlékező! Hisszük, hogy mindannyiunk számára egyaránt fontos, hogy e program ne egy szűk, csupán az általunk közvetlenül elérhető réteg vagy régió lakosai által kerüljön megvalósításra. Ezért javasoljuk, hogy az ismeretségi körében - az "együtt, többet, jobban" gondolat szellemisége jegyében - szíveskedjek magára vállalni az általunk most megfogalmazott céloknak a másokkal megismertetését, vagyis a jelen felhívásunk eljuttatását. Bízunk benne, hogy a ma mundért viselő katonák illetve hozzátartozóik és parancsnokaik elsőként tekintik nagy jelentőségűnek e megkeresésünkkel azonosulást és ennek okán önként vállalják a tevékeny részvételüket.

Kérjük Önt:
- egy rövid sms vagy e-mail vagy levél küldésével szíveskedjen(-ek) visszacsatolást adni részvételi szándékról,
- és az Ön(-ök) által a megemlékezéshez megnyert kör nagyságáról.

Székesfehérvár, 2013. november 7-én

Németh István sk
- Krajczáros Alapítvány kurátora -

A program fő szervezője (egyben a HáEmGo gesztora) a Krajczáros Alapítvány.

Elérhetőségeink:

http://krajczaros.uw.hu és http://haemgo.uw.hu és www.hadisirgondozas.hu és
http://vwgmc.kvhbeskydy.sk/ és
https://www.facebook.com/krajczaros.alapitvany illetve

krajczaros@t-online.hu, tel., sms +36-30-9566736