magyar angol német

<<<< vissza

APRÓDKÉPZŐ AZ ALBA PLÁZÁBAN

A megjelenés dátuma: 2013.12.30

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely munkatársai, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete tagjai hisznek abban, hogy a hazafias-honvédelmi nevelésnek szinte nincs alsó korhatára, csak a végrehajtási módszereket kell igazítani a gyermekkorra jellemző életkori sajátosságokhoz.

Az „Apródképző” a gyermekeket – valamint a kisgyermekes családokat – szólítja meg, akik számára játékos, kreatív és interaktív feladatokkal hozza érthető közelségbe a nemzeti jelképeinket, a haza fogalomrendszerét, a katonai tevékenység múltbeli és jelenlegi képeit. A kisgyermekek érdeklődését felkelti a papírból készíthető lovas huszár alakja, a papírrepülő hajtogatása, a képkirakók, illetve a rajzolási, színezési lehetőségek. Amíg a kisgyermekek örömmel alkotnak, addig a szülőknek és nagyobb testvéreknek különböző totók, feladatlapok biztosítanak érdekes és hasznos időtöltést.

A program nem helyhez kötött, azt a HTBK önkéntesei, valamint a KEMPP munkatársai bárhol képesek megrendezni, igazodva az igényekhez és a helyszínek kínálta lehetőségekhez. Ezt használták ki december 28-án, amikor az Alba Plázában rendezték meg az Apródképzőt. A nagy szombati forgatagban sokan érdeklődtek a program iránt és szinte állandóan több család, sok gyermek ült az erre a célra kialakított asztaloknál.

Az év végi honvédelmi gyermekprogram sok mosolyt csalt a résztvevő gyermekek arcára, s közben a felnőttekben reményeink szerint az is felötlött, hogy amint kitavaszodik, el kell látogatni Pákozdra, a Katonai Emlékparkba. Mi szeretettel várjuk majd Önöket!