magyar angol német

<<<< vissza

Hazafiság Iskolája - Három nap alatt közel ezer tanuló

A megjelenés dátuma: 2014.03.18

A Katonai Emlékpark tavaszi nyitását követően ismét „ezerrel dübörög” a Hazafiság Iskolája program. A kifejezés is pontos, hiszen 3 nap alatt közel ezer tanuló részese a pedagógiai programnak, s dübörgést pedig az alaki foglalkozások során menetelő gyerekek léptei adják.

Az őszi záráskor 29 tanintézmény, 6.600 diákja jelentette és mutatta a program sikerét, s a tél fő feladata az volt, hogy fenntartsuk a pedagógusok érdeklődését a Hazafiság Iskolája iránt, valamint továbbfejlesszük annak tartalmi és módszertani elemeit. Úgy látszik, hogy ez sikerült, mert a március 8-i évadnyitót követően szinte azonnal beindultak a tavaszi rendezvények.

Március 13-án az újbudai Széchenyi István Gimnázium közel háromszáz
tanulója volt részese a Mészeg-hegyi „katonásdinak”, másnap pedig a Székesfehérvári István Király Általános Iskola érkezett Pákozdra hasonló létszámmal. Az általános iskolások a suliban megtartott, Március 15-i ünnepség folytatásaként az Obeliszk tövében, együtt harsogták a Nemzeti Dal refrénjét. Megható pillanat volt, melyhez kapcsolódóan Takács János úr, Pákozd Nagyközség polgármestere köszöntötte az ünnepet, és a Hazafiság Iskolája tavaszi rendezvényeit.

Március 14-én az általános iskola mellett még bekapcsolódott a programba a budapesti Verebélyi László Szki. KatonaSuli osztálya is, akik számára ugyancsak nagyon hasznos, a tantárgyi ismereteket élményszerű formában kiegészítő jellegű volt a pákozdi program.

Március 17-én pedig a Hazafiság Iskolája program 2011 őszi kezdete óta a legtávolabbi tanintézmény érkezik a Katonai Emlékparkba. Ezen a napon Bakonyszombathelyről, a Benedek Elek Általános Iskola mind a 8 évfolyama, valamennyi pedagógusa és tanulója lesz résztvevője a Hazafiság Iskolája pedagógiai programnak, vagyis kijelenthető, hogy egyre ismertebb a program, s egyre több tanintézmény kíván annak részese lenni.

Ezek a napok arra is kiváló lehetőséget biztosítottak és biztosítanak, hogy az iskolásoknak szóló program „kistestvére”, az Apródképző is sok-sok kisgyermeknek biztosítson maradandó élményt és örömteli elfoglaltságot. Az általános iskolai csoportok legifjabbjai, valamint a KEMPP-be látogató közel száz óvodás válhatott és válhat részesévé a legfiatalabbaknak szóló honvédelmi foglalkoztató érdekes és nevelő hatású programjának.