magyar angol német

<<<< vissza

Szent László a gyermekrajzokon

A megjelenés dátuma: 2014.05.24

A HTBK Székesfehérvári Szervezete, és a Katonai Emlékpark Pákozd, két nagyváradi civil szervezettel karöltve rendezte meg a „Szent László, a lovagkirály” elnevezésű nemzetközi gyermekrajzpályázatát. A felhívásunkra 1005 pályamunka érkezett Horvátországból, Erdélyből, a Partiumból és hazánk szinte minden tájáról.

A szervezők és a zsűri számára komoly fejtörést okozott az értékelés, melyet – annak érdekében, hogy több gyermeket tudjunk elismerni és jutalmazni – az Arany Ceruza, Ezüst Ceruza, és Bronz Ceruza, valamint különdíj létrehozásával oldottunk meg. Így összesen több mint 100 gyermeket tudtunk, illetve tudunk díjazni, hiszen az eredményhirdetés két helyszínen, két időpontban valósul meg.

Május 15-én, Nagyváradon, a Gyermek Palota impozáns épületében került sor a díjátadás első fordulójára, melyen Bíró Rozália szenátor asszony és Dr. Cser-Palkovics András polgármester úr, a HTBK székesfehérvári elnöke adta át a díjakat és nyitotta meg a csodás gyermekrajzokból álló kiállítást.

A magyarországi eredményhirdetésre és kiállítás megnyitóra június 27-én, Székesfehérváron kerül sor, melyet követően hozzuk nyilvánosságra valamennyi díjazott nevét, illetve a www.htbkszfvar.hu oldalon bemutatjuk az összes alkotást.