magyar angol német

<<<< vissza

Indulnak a nyári programok a pákozdi katonai emlékparkban

A megjelenés dátuma: 2014.06.24
forrás: honvedelem.hu

Fontos, hogy mindazokkal, akik ide látogatnak, emlékezzünk történelmünk viharaira, békés és fenyegetett pillanataira, hogy okulva ezekből olyan jövőt építhessünk, amelyben gyermekeink nemzetközi viszonylatban is megállják helyüket, és példát adnak a többi nemzetnek emberségből, egymás iránti tiszteletből és megértésből – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára megnyitóbeszédében, június 20-án, Pákozdon.

A Velencei-tó térségéből bevonult és vissza nem tért katonákról szóló, Nagy háború 100 című emlékkiállítással és a Fricsay Díjas, Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar koncertjével nyitották meg a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely Emlékparki Nyár 2014 rendezvénysorozatát.


Rendkívül színes programokkal várnak a szervezők idén is minden gyermeket és felnőttet egyaránt. Kicsiknek és kisgyermekes családoknak nyílik az Apródképző, ahol játékos, kreatív és interaktív feladatokkal hozzák érthető közelségbe a gyermekeknek nemzeti jelképeinket, a haza fogalomrendszerét, a katonai tevékenység múltbeli és jelenlegi képeit.

A nagyobb, 10-15 éves korosztálynak már harmadik alkalommal rendeznek Ifjúsági Honvédelmi Tábort Zánkán, de a parkban is különböző akadályversenyekkel, vetélkedőkkel és rajzpályázatokkal is készülnek a szervezők. A felnőtteket és a családokat pedig különböző kiállításokkal és bemutatókkal várják egész nyáron a pákozdi katonai emlékparkban.