magyar angol német

<<<< vissza

A Honvédfesztivál harmadik napja: Számháború

A megjelenés dátuma: 2014.09.26

A néhány nappal ezelőtti folyamatos esőzés időszakában kevesen gondolták, hogy szeptember 25-én, kellemes időjárási körülmények között mérkőzhetnek meg a lelkes fiatalok a Mészeg-hegyen megrendezett országos hadijátékban. Pedig szerencsére így volt, ráadásul a több mint kétszáz tanulónak nem csak az előbukkanó nap, hanem a jól szervezett játék is sok örömöt és izgalmat biztosított.

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete által ötödik alkalommal megrendezett Honvédfesztivál első és második napjának eseményei Székesfehérváron zajlottak, s a harmadik naptól a rendezvények áthelyeződtek Pákozdra, a Katonai Emlékparkba, s a következő napok látványos rendezvényeinek is a KEMPP lesz a helyszíne.

A Számháború-2014 országos hadijátékban részt vett csapatok egy többfordulós, modern technikai eszközök használatával kibővített, de a számháború klasszikus szabályai szerint megrendezett verseny izgalmait élhették át. Az egész napos program során azoknak sem kellett szomorkodniuk, akiknek leolvasták a számát, hiszen a következő fordulóig rendelkezésükre álló időben, számukra a Katonai Emlékpark munkatársai bemutatták a szépen kialakított területet, s a különböző kiállításokat.

Azt, hogy a Honvédfesztivál állandó programjává vált a Számháború, misem mutatja jobban, mint hogy sok-sok gyermek a korábbi évek versenypólóiban érkezett vagy a megkülönböztető kendőjét is elhozta magával, de az is szépen mutatja a folyamatosságot, hogy az egyik csapat az előző évben eldugott és az erdő mélyén egy évig lapuló céltárgyat is megtalálta.

S már az is szép hagyománnyá vált, hogy a gyerekek úgy köszöntek el egymástól és a versenytől, hogy jövőre újra találkozunk!