magyar angol német

<<<< vissza

Valóban kész voltak a csatára

A megjelenés dátuma: 2015.09.23
Valóban kész voltak a csatára

„Kész a csatára a sereg” elnevezéssel hirdette meg a HTBK Székesfehérvári Szervezete az általános iskolásoknak szóló honvédelmi csapatversenyét, mely egyben a VI. Honvédfesztivál nyitórendezvénye is volt.
Immár ötödik alkalommal adott otthont a versenynek az István Király Általános Iskola, ahol a tantestület kimagasló hozzáállása és a versenyhangulatot fokozó tóparti környezet biztosította az ideális feltételeket.
A tizenkét csapat izgalmas versenyben mérte össze tudását, felkészültségét. A végrehajtandó feladatok között szerepelt fegyveres váltófutás, lézerlövészet, játékos bomba-hatástalanítás, kézigránátdobás, erőnléti felmérés, valamint több ügyességi illetve hadtörténelmi, katonai, tereptani elméleti feladat is. Ebbe az évben a Rendőrség is két versenyállomással segítette a szervezést.
Immár hagyománnyá válik, hogy a székesfehérvári verseny győztese részt vehet a sárisápi Tavaszi Túra elnevezésű nagyszabású honvédelmi versenyen. A jövő tavasszal megrendezendő versenyre ezúttal a jelenlegi második helyezett, a Zentai Úti iskola csapata nyert részvételi jogot, mert a mai verseny győztese a Sárisápi Általános Iskola lett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Kodolányi-s diákok állhattak fel, de rajtuk kívül még kimagasló teljesítményt nyújtottak a Rákóczi-s és a Táncsicsos diákok, sőt még folytathatnánk a sort a többi iskolával is, hiszen a kellemes őszi napsütésben megrendezett verseny során valamennyi résztvevő igazolta, hogy készen álltak a csatára, a HTBK által szerevezett játékos honvédelmi versenyre.