magyar angol német

<<<< vissza

Kemenceavató

A megjelenés dátuma: 2015.09.30

Kemenceavató

Szeptember 27-én vasárnap délelőtt (már csak) borús időben vidám társaság gyűlt össze a Katonai Emlékpark Pákozd határában a Honvédség és Társadalom Baráti Kör kezdeményezésére több civil szervezet tagsága összefogásával megépített kemence avatására.

Az ünnepség Dr. Karsai Béla elnök avatóbeszédével kezdődött, aki az összefogás jelentőségét hangsúlyozta és örömének adott hangot, hogy nem csak a tagságunk fogott össze, hanem a honvédelem ügyét támogató civil szervezetek, sőt más baráti közösség is társult!
Kertész Péter atya a baráti körünk tagja szentelte fel a frissen elkészült művet.

István Teker és neje (önkéntesek) segítségével ki is próbáltuk a kemencét, amiben csülök és csirke falatok sültek.
Az elnök úr elégedetten nyugtázta, hogy a kemence valóban működik, amiért köszönetet mondott a tervező Szigeti Gyula építészmérnöknek és az építést végző Igali Zoltán, Csösz József és
Lévai Miklós tagtársunknak, és minden támogató, adományozó, segítő tagtársunknak.

A délre elkészült ételt és a kemencét vitéz László Tibor lelkész áldotta meg. Beszédében a közösség fejlődésének új szintjeként jellemezte a kemence építő összefogást, melynek eredménye nem csak egy új tárgy alkotása lett, de egy biztató együttműködés is megszületett!

A próba jól sikerült! Mindenkinek jutott a finom falatokból, aminek íze zamata semmi máshoz nem hasonlítható... csak a kemence képes ilyen ízek előcsalogatására. A vidám társaság elégedetten, baráti beszélgetéssel zárta a kellemes együttlétet!
... ezen mozzanatnál a fotós is pihent..., így csak az emléke marad.
Foto:
Endre Kollár