magyar angol német

<<<< vissza

VI. Honvédfesztivál

A megjelenés dátuma: 2015.10.08


Bár egyáltalán nem rímel, de mégis egyre inkább összecseng a „szeptember utolsó hétvégéje” és a „pákozdi rendezvénysorozat”. A szervezők másfél évtizedes törekvése az elmúlt évekre egy nagyszabású fesztivállá erősödött, vagyis a Pákozd-sukorói csata emlékének ápolása és szellemiségének őrzése,a nemzetünk hadtörténelmének és honvédelmének népszerűsítése és hiteles bemutatása immár hatodik alkalommal egyhetes, tartalmas és izgalmas fesztiválban öltött testet.

A VI. Honvédfesztivál fő szervezőinek – a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, valamint a Katonai Emlékpark Nonprofit Kft. – törekvéseit, s ezzel együtt a színvonalas programsorozatot támogatta a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága, a Vadex Zrt, a Gamma Zrt, a Zrínyi Média Kft, valamint a Metalloglobus Zrt.

A Honvédfesztivál ez évi gazdag programkínálatában mindenki megtalálhatta a számára érdekeset, izgalmasat, s igaz ez akkor is, ha az egy hét a legváltozatosabb programot a meteorológusoknak biztosította. Sajnos a fesztivál leglátványosabb és legtartalmasabb napját szinte teljesen tönkretette az egész napos eső, de azon a szombaton is bebizonyosodott, hogy a hadtörténelmünk kiemelkedő jelentőségű eseménye emlékét áztatni tudja az eső, de elmosni nem.

Bővebben