magyar angol német

<<<< vissza

NATO Futás

A megjelenés dátuma: 2015.10.09


A Budapesti Atlétikai Szövetség fő szervezésében megvalósuló NATO Futás versenyzőihez kegyes volt az időjárás. Míg az előző nap megrendezett VI. Honvédfesztivál legtöbb programját – a hagyományőrzők kitartása ellenére – elmosta az eső, addig szeptember 27-én, az Ötvenhatosok terén célba érkezőket hideg, de napsütéses idő fogadta.

A sportesemény elsődleges célja - az egészséges életmódra nevelés mellett - az volt, hogy történelmi emlékfutás keretében tisztelegjenek az aradi vértanúk emléke előtt.
Később, a NATO bekapcsolódásával és támogatásával, a rendezvény küldetése kibővült, hiszen a sportesemény céljai között helyet kapott a nemzetközi szervezet és tevékenységének bemutatása is. Ehhez nyújtott segítséget ebben az évben is a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, mely hazánk egyetlen NATO bemutató pontját működteti a pákozdi Mészeg-hegyen, s erre az alkalomra kitelepült a főváros szívébe. A hadtörténelmi alapú sportrendezvényen - a fő támogatót képviselő Rábai Zsolt, a NATO Nemzetközi Titkárságának kommunikációs főmunkatársának felkérésére - immár ötödik alkalommal volt jelen a KEMPP az emlékfutáson.

A NATO a Katonai Emlékpark Pákozd közreműködésével, ismeretterjesztő anyagokkal és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete által megjelentetett magyar nyelvű kiadvánnyal mutatta be tevékenységét. A NATO kiadványai és DVD filmjei iránt elsősorban a főiskolások érdeklődtek, de a kisebbek számára is kínált érdekességet a kitelepült tájékoztató pont, hiszen a Katonai Emlékpark sok tartalmas kiállítással és programmal vár mindenkit Pákozdon.

Csücske Alapítvány egészség-, és szűrőprogramjait, valamint a NATO és a Katonai Emlékpark bemutatkozását nézhették meg az érdeklődők.
Míg a NATO kiadványai és DVD filmjei iránt a főiskolások érdeklődtek, addig a Katonai Emlékpark bemutatkozására inkább a kisebbek voltak kíváncsiak.

A versenyt támogatói között volt a Fővárosi Önkormányzat, a Honvédelmi Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sport Szakállamtitkársága, és a NATO Főtitkárság is.