magyar angol német

<<<< vissza

Nemzetközi gyertyagyújtási akció

A megjelenés dátuma: 2015.11.04


A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely az idei évben is csatlakozik ahhoz a kezdeményezéshez, mellyel a háborúkban elhunyt katonáinkra emlékezünk, előttük tisztelgünk.

 

„A gyertyagyújtás célja, a „közös Európában együtt emlékezés” jegyében a ma élő nemzedék tagjai közül minél többen érezzék sajátjuknak a csatatereken maradt déd- és ükapáink sorsát, tekintsék fontosnak az emlékezetünk ébrentartását.

 

A Hősök – köztük a számtalan közkatona – ezáltal lesznek halhatatlanok.

 

Tisztelt Emlékező! Hisszük, hogy mindannyiunk számára egyaránt fontos, hogy e program ne egy szűk, csupán az általunk közvetlenül elérhető réteg vagy régió lakosai által kerüljön megvalósításra. Ezért javasoljuk, hogy az ismeretségi körében – az „együtt, többet, jobban” gondolat szellemisége jegyében – szíveskedjen magára vállalni az általunk most megfogalmazott célok megismertetését, vagyis a jelen felhívásunk eljuttatását. Bízunk benne, hogy a ma mundért viselő katonák illetve hozzátartozóik és parancsnokaik elsőként tekintik nagy jelentőségűnek e megkeresésünkkel azonosulást és ennek okán önként vállalják a tevékeny részvételüket.

 

A program fő szervezője (egyben a HáEmGo gesztora) a Krajczáros Alapítvány.”

 

További részletek: http://krajczarosalapitvany.hu/15-11-11-gyertyagyujtas-a-hosok-ezaltal_-lesznek-halhatatlanok/