magyar angol német

<<<< vissza

Történetek a világháborúk nemzedékéről 1918-1945

A megjelenés dátuma: 2016.08.04

  A „Történetek a világháborúk nemzedékéről 1918-1945” elnevezésű kiállítás a tavalyi évben nyílt meg a kecskeméti Katona József Múzeumban, ahol tárlat kurátorai dr. Végh Katalin, a Katona József Múzeum igazgatóhelyettese és Szabóné Bognár Anikó főmuzeológus voltak.
  A kiállítást, mely 1918-tól 1945-ig kíséri végig a magyar történelmet, augusztus 5-től a Katonai Emlékparkban lesz látható. A Máday - gyűjtemény részét képező fotóanyag  mellett megtekinthető Gardos Aladár ny. mérnökkari alezredes hagyatékának néhány darabja, Polgár Zoltán magángyűjteményének korszakos tárgyai, valamint Dósa János korabeli egyenruhái.
  A Történetek a világháborúk nemzedékéről 5 tematikai egységben mutatja be az időszak kiemelkedő katonáit, a katonai és félkatonai szervezeteket, s ezeken keresztül az eseményeket is. 
  A pénteken, 18.00 órakor nyíló kiállítás a „Tiszti kar”, valamint a „Félkatonai szervezetek” elnevezésű egységeket tárja a közönség elé.
  A teljes kiállítási anyag bemutatása – 2 hetes periódusokban – történik. A kiállítás első egységei augusztus 26-ig, a sorozat második része szeptember 11-ig látogatható.
  A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely kiállítóterében berendezett, hadtörténelmi tényeket és érdekességeket felvonultató kiállítás kurátora dr. Végh Katalin.
  Az augusztus 5-én 18 órakor kezdődő kiállítás megnyitóján Böhm Martin, történész ajánlja az érdeklődők figyelmébe a szakmai igényességgel és teljességgel összeállított anyagot.