magyar angol német

<<<< vissza

Rengeteg érdeklődő a Múzeumok éjszakáján

A megjelenés dátuma: 2010.07.03

Országszerte közel száz helyszínen csaknem 450 000 látogató vett részt a 2010. június 19-én megrendezett éjszakai múzeumlátogatáson.

A Székesfehérvári Múzeumok éjszakája rendezvénysorozat is nagy sikert aratott.  12 helyszínen rendkívül színes kulturális programkínálattal mutatkoztak be a székesfehérvári, fehérvárcsurgói és pákozdi muzeális intézmények.


A Katonai Emlékparkban közel 500 fő vett részt a programokon. A gyermekek körében legnépszerűbb esemény a fénypuska lövészet és a repülőgép szimulátor bemutató volt, az előadásokra inkább a felnőttek voltak kíváncsiak.

A programok 16.00 órától kezdődtek a fénypuska lövészettel és az ingyenes tárlatvezetéssel, majd 17.00 órától a repülőgép szimulátor bemutatót nézhették meg, és próbálhatták ki az érdeklődők. Szabó József János hadtörténész az I. világháborús barakkban tartott előadást, majd a II. világháborús árokrendszerben kalauzolta el a láétogatókat.

Ezt követően Szabó László ezredes úr beszélt a magyar békefenntartók afganisztáni feladatairól, valamint az ott töltött mindennapokról.

Sötétedést követően egy sisakra szerelhető éjjellátó készüléket próbálhattak ki a jelenlévők, majd a programokat éjfélkor egy kürtös tábori  takarodója zárta.