magyar angol német

<<<< vissza

IFOR MH MMK út-és hídépítő századának találkozója

A megjelenés dátuma: 2010.09.18
KEMMP Tisztelt vezetősége és dolgozói!
 
Szeptember 11-én szombaton, a Katonai Emlékhely területén tartotta az IFOR MH MMK út- és hídépítő százada 14. éves találkozóját.
Századunk 1995. decemberében alakult meg Szegeden, a Szeged Műszaki Dandár laktanyájában. Ezt követően bevonult Ercsibe a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez, ahol 1996. január 16-án megalakult a MH Magyar Műszaki Kontengens.
Január 17-én, főként a század állományából létrehozott előkészítő részleg kitelepült a Horvátországi Okucaniba,a Műszaki Kontingens leendő táborának megépítésére.
 
A kontingens IFOR alárendeltségbe kerülését követően a század hídépítési-, út helyreállítási- és más építő-műszaki feladatokat végzett Bosznia-Hercegovina és Horvátország területén, 1996. decemberéig.
Az állomány váltást követően, a 80 fős századból a megalakulás óta szolgálatot teljesítő 70 fő hazatért a hadszintérről. Az egy év alatt összekovácsolódott közösség azóta sem szakadt el egymástól, és minden év őszén találkozót tart.
 
Ennek a találkozónak adott helyszínt ez a nagyszerű létesítmény a Pákozd-i Katonai Emlékpark. Köszönjük a lehetőséget, hogy szervezett formában megtekinthettük a kiállításokat, melyek közül természetesen a Magyar Műszaki Kontingens-ről szóló volt számunkra a legérdekesebb. Köszönjük a felkészült kísérők közreműködését!
 

"JuhéJJ a legvidámabb század" nevében további sikeres munkát kívánok:

Lévai Miklós volt századparancsnok