magyar angol német

<<<< vissza

Élő történelemóra 2011.

A megjelenés dátuma: 2011.04.17
ÉLŐ TÖRTÉNELEMÓRA - 2011. április 16.


A Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) biztosított méltó helyszínt és ideális feltételeket a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete által megrendezett „Élő történelemóra” elnevezésű programnak.

A rendezvény célja az volt, hogy a II. világháború magyarországi harcai befejezésének 66. évfordulója alkalmából, történelmi hitelességgel, korabeli hadifelszerelés és ruházat autentikus látványával, valamint dinamikus programelemekkel jelenítse meg a korszak lövészárok-harcait, a lövészárokban harcoló katonák mindennapjait.



A szakmaiságot Dr. Vizi László Tamás, a 
Kodolányi János Főiskola tanszékvezetője,  főiskolai tanár előadásai biztosították, melyekben áttekintette a lövészárkok, lövészárok rendszerek kialakulását, funkcióit, és a harcokban betöltött szerepüket.
Látogatóink nagy érdeklődéssel hallgatták az előadásokat és többen kérdésekkel, hozzászólásokkal tették még teljesebbé az élményt.

A szakmaiságot és a korhű látványt a MATASZ Hagyományőrző Tagozata valamint a Szolnoki Szent László Hadosztály hagyományőrzői - összesen 20 fő aktivista - tették lehetővé, akik egész nap a lövészárokban tartották a 81 mm-es aknavető kiképzési foglalkozását, valamint folyamatos bemutatót, melybe a közönséget is bevonták.

Az Emlékparkba látogató családok mellett Egerből, Budapestről és Mosonmagyaróvárról érkezett szervezett csoport és valamennyi érdeklődő, látogató élményekkel telve távozott a KEMPP-ből.