magyar angol német

<<<< vissza

Katonás vetélkedés a KEMPP-ben

A megjelenés dátuma: 2011.04.23
Katonás vetélkedés a KEMPP-ben

Április 20-án, székesfehérvári diákok katonás versengésének hangja hallatszott a Katonai Emlékpark mellől. Természetesen nem fegyverropogás és erőltetett menet zihálása hallatszott, hanem vidám nevetés, egymást bíztató harsány szurkolás, a jobb csapateredményekre buzdító gyermekricsaj. 

Mindezt a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola hetedikes diákjai okozták, akik egy vidám és tartalmas napot töltöttek Pákozdon.

A KEMPP munkatársai olyan katonai versengést szerveztek a fiataloknak, amely során fegyveres váltóval, kézigránátdobással, honvédelmi totóval, erőnléti próbával és még számos feladattal mérkőzhettek meg a résztvevők. Felpróbálhatták a golyóálló mellényt, a gázálarcot és kézbe foghattak több fajta fegyvert is. Sűrűn csattogtak a fényképezőgépek és felvételek rögzültek a mobilokon, annak érdekében, hogy sokáig megmaradhasson az itt szerzett élmény és az másokkal is megosztható legyen.

A Katonai Emlékpark feladatának érzi és a munkatársai azért dolgoznak, hogy az idelátogatók tartalmas programokkal találkozhassanak és szép élményekkel gazdagodjanak. Ezt a célt szolgálják azok a szolgáltatások is, amelyek – előzetesen egyeztetéssel – a kiállítások megtekintése mellett, fizikai aktivitásra, vetélkedésre és versengésre is lehetőséget biztosítanak.

A Rákóczis diákok egy ilyen programnak lehettek részesei, és az örömtől csillogó szemeket látva, reméljük, hogy nem utoljára jártak a Katonai Emlékparkban. Mindenkit szeretettel várunk, Őket pedig visszavárjuk!