magyar angol német

<<<< vissza

Államtitkári vizit az emlékparkban

A megjelenés dátuma: 2011.07.27
Államtitkári vizit az emlékparkban
2011. 07. 21. 21:14 / Draveczki-Ury Ádám
www.honvedelem.hu


A Pákozdi Katonai Emlékparkban tett látogatást július 21-én, csütörtök dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese.


Simicskó Istvánt és Orosz Zoltán altábornagyot L. Simon László, a térség országgyűlési képviselője és Takács János, Pákozd polgármestere fogadta az emlékparkban.


A vendégeket ezt követően dr. Görög István ezredes, az emlékhelyet működtető kft. ügyvezetője kalauzolta végig a főépületben berendezett kiállítási termeken, tájékoztatást adva a múzeum működéséről.

A Pákozdi Katonai Emlékpark az 1848. szeptember 29-i pákozd-sukorói csata emlékére 1951-ben állított obeliszk környezetében fekszik, és 2002-ben jött létre tizenegy civil szervezet összefogása révén.

Létrehozásának fő célja nemcsak az 1848-49-es szabadságharc eseményeinek felidézése volt, hanem az is, hogy megismertesse a magyar állampolgárokkal a Magyar Honvédség tevékenységének lényegét, a honvédség működését.

Mint azt a vendégeknek Görög ezredes elmondta, évente átlagosan 25 ezren látogatnak el ide, többségében diákok.

Sokan közülük az emlékparkban szereznek életükben először részletesebb információkat a katonák hivatásáról, aktuális tevékenységéről.

Simicskó István, Orosz Zoltán altábornagy és vendéglátóik ezt követően aktuális kérdésekről folytattak megbeszélést.

Fotó: Rácz Tünde

Galéria: KLIKK