magyar angol német

<<<< vissza

Közép-dunántúli Study Tour

A megjelenés dátuma: 2011.07.27

Közép-dunántúli study tour

2011. július 21-én a Katonai Emlékpark Pákozd fogadta elsőként azt a 22 újságírót, akik a KDRMI meghívására vettek részt a Közép-dunántúl turisztikai fejlesztéseit bemutató 2 napos study touron.

A zsúfolt program miatt csak rövid időt tölthettek az Európai Uniós támogatásból létrejött Emlékparkban a turizmus és a média szakemberei, pedig a több hektáros területen a hadtörténelmünket 1848-tól napjainkig bemutató Emlékparkban akár több órás elfoglaltságot is talál magának a látogató.

A rövid ismertető után körbevezettük vendégeinket a KEMPP-ben, ahol megtekintették az 1848-as Pákozd-sukorói csata emlékmúzeumát, a sorkatonaság története kiállítást, valamint megismerkedhettek a békefenntartás múltjával és jelenével.

Az időjárás nem kedvezett a park és a külső helyszínek megtekintésének, ezért a lövészárok és a korabeli felszerelésekkel berendezett I. világháborús bunker látogatása helyett vendégeink úgy döntöttek, hogy inkább a Látogató Központban található repülőgép szimulátoron hasítják a kék eget.

A sajtó képviselői a KEMPP megtekintését követően a 2011. Év Pálinkafőzdéje kitüntető címet viselő Agárdi Pálinkafőzdében folytatták a tanulmányutat, majd a Hotel Vital Nautis**** szállodában ebédeltek.