magyar angol német

<<<< vissza

A Katonai Emlékpark Pákozd adott helyet a Velencei-tó körüli kerékpárút ünnepélyes átadásának

A megjelenés dátuma: 2011.07.27

A Katonai Emlékpark Pákozd adott helyet a Velencei-tó körüli kerékpárút ünnepélyes átadásának

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára vágta át az átadást jelképező szalagot a Pákozd-sukorói Arborétum bejáratánál L. Simon László, országgyűlési képviselő, Tóth István, a Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, Takács János, Pákozd község polgármestere, Oláhné Surányi Ágnes, Velence város polgármestere, valamint Mészárosné Hegyi Gyöngyi, Sukoró község polgármestere társaságában.
Az ünnepség a kerékpárút legközelebbi pihenőpontján, a néhány 100 méterre található Katonai Emlékparkban folytatódott. A Velencei-tó körüli egységes kerékpárút-hálózat befejező szakaszának kiépítése révén összeért a Tó északi és déli partjának kerékpárút hálózata, lehetővé téve ezzel a térség főbb turisztikai látványosságainak összekapcsolását. Az Emlékpark is egy, a kerékpárosok által kedvelt célpont, állomás, ezért volt szükségszerű a területen egy korszerű kerékpáros pihenőhely kialakítása, melyet a 400 millió forintos Európai Uniós támogatással, és több mint 100 milliós önrésszel kiegészített projekt tett lehetővé.

Az ünnepi beszédekben elhangzott Szipola Antal, a Vitál Sport Klub elnökének előadása is, melyben a sportolás – ezen belül a kerékpározás – jelentőségét hangsúlyozta.
Az ünnepségen Czene Attila elmondta, hogy az állami sportirányítás részéről a Sportért Felelős Államtitkárság a 2011-es évben csaknem 600 millió forintot különített el szabadidősport feladatokra. Ez az összeg így majdnem duplája a 2010-ben a szabadidősport szféra működtetésére és fejlesztésére szánt állami forrásnak.