magyar angol német

<<<< vissza

NATO Futás 2011

A megjelenés dátuma: 2011.10.16
Az időjárás nem volt kegyes a 2011. október 09-én, 19. alkalommal megrendezett Budapest Futófesztivál-NATO Futás és Történelmi Váltófutás nevezőihez, ennek ellenére mégis több mint háromezren álltak rajthoz.

A Budapesti Atlétikai Szövetség szervezésében lebonyolított programon a versenyzők több számban - az aradi vértanúk emlékére kiírt 6,5 km-es Kegyeleti Váltófutáson, 4 és 10 km-es távon, valamint 10+4 kilométeres városligeti gyaloglásban - is próbára tehették magukat.
Az aradi vértanúkról való megemlékezésen túl az OÉTI és Csücske Alapítvány egészségmegőrző és szűrő programjai, Nick Árpád erőemelő világbajnok bemutatója, és a ROZSDA Realtime Muzik várta a Felvonulási térre látogatókat.

A NATO a Katonai Emlékpark Pákozd közreműködésével, rengeteg ismeretterjesztő anyaggal és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete által megjelentetett magyar nyelvű kiadvánnyal mutatta be új stratégiáját.
Minden befutónak ajándékcsomaggal kedveskedtek a szervezők és támogatók, a legjobbak pedig értékes ajándékokban részesültek.
Rajthoz állt többek Rábai Zsolt a NATO Főtitkárság munkatársa is. A rendezvény fővédnöke dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, védnöke Rogán Antal Budapest V. kerület polgármestere, Hassay Zsófia Budapest VI. kerület polgármestere és Mitnyán György BSU elnöke.

A versenyt támogatta – többek között - a NATO Főtitkárság, a Fővárosi Önkormányzat, és a Honvédelmi Minisztérium is.