magyar angol német


PROGRAMOK

elso_szulo_elvalaszto

<<<< vissza

Meghívó: Simon M. Veronika - Ezer év Magyar Arcképcsarnokából

A megjelenés dátuma: 2013.09.23

(nagyobb felbontáshoz kérjük kattintson a képre! (pdf))
 

Simon M. Veronika festőművész ismertetője:
(Cserhát-Munkácsy és Krúdy díjas, KUNST MEISTER, a Szent Lázár Rend parancsnoka, a Móri Szent Lőrinc Borrend nagykövete )

- 600 egyéni kiállítása volt Magyarország minden megyeszékhelyén, annak szinte minden nagyobb városában, illetve 18 ország városaiban (pl. Bécs, Pozsony, Kolozsvár, Párizs, London, New York, Köln, Bázel, Kairó, Szimferopol, Kijev, Nagyvárad, Szatmárnémeti, Varsó, Los Angeles…)
- Mintegy 500 festményét helyezték el 18 ország közel 250 közintézményében. (pl. Vatikán, Budapesten a Parlament, Nemzeti Galéria, New Yorkban a Kormányzói Hivatal, de jelentős a több mint 10 főoltár képe is…)
- A festészetet "Special Method Version" módszerrel tanítja az irányítása alatt álló „SMV 2000 Festőtanoda” kurzusain. - Már 40 alkotótábort vezetett ez idáig Magyarországon és Szlovákiában is.
- Több művészkör tartja számon tagjaként,, de van közöttük néhány, ahol az egyik művészeti vezető, pl. az Országos Cserhát,- a Táncsics- és a Székesfehérvárért Nemzetközi Művészkör.
- Enyedi Bélával - aki kortárs költők verseit zenésíti meg és adja elő - járják az országot, világot, színes programjaikkal.
- A Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend parancsnoka, Szent Erzsébet Kommenda parancsnoka.
- A Móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend nagykövete és további 5 Borrend tiszteletbeli tagja.
- Festőművész társainak 5 galériába szervezi a tárlataikat.
- Több lexikonban szerepel:
Pl. a Székesfehérvári-, a Veszprém megyei Ki Kicsodában, az Európai Művészeti Zseblexikonban, a svájci szerkesztésű országos „Who is who”- ban és a Pedagógus Lexikonban, továbbá felkérést kapott a SAUR világlexikonban való szereplésre is.

Tel./Fax: +36-22-340-346 / +36-20-661-33-71
Cím: Székesfehérvár, Bercsényi M. U. 7.
E-mail: simonmveronika@gmail.com
Honlap: http://simonmveronika.gportal.hu