magyar angol német


PROGRAMOK

elso_szulo_elvalaszto

<<<< vissza

VI. IFJÚSÁGI HONVÉDELMI TÁBOR 2018 - VELENCE

A megjelenés dátuma: 2018.03.26

 

VI. Ifjúsági Honvédelmi Tábor

2018. június 17-27. Velence

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely együttműködésével, ebben az évben is megrendezte a honvédelmi táborát, melynek ezúttal is a velencei Drótszamár Park és Kemping biztosított helyszínt és ideális feltételeket.

Bár nincs két egyforma táborunk, de azért szerencsére vannak bizonyos azonosságok. Ebbe a körbe tartozik elsődlegesen a táboraink fő célja, miszerint, hogy a nyári vakációzás kereteit olyan hadtörténelmi, honvédelmi élményekkel töltsük meg, melyek segítik a résztvevő fiatalok általános és történelmi ismereteinek bővítését, hozzájárulnak az egyéni fejlődésükhöz. A másik általánosság, hogy a táborprogramunkat éjszakai gyalogtúra, bátorságpróba, több kirándulás, sok sport és fürdés, valamint sok Raptor-lézerharcjáték tette teljessé. A 2018. évi táborunk mindkét fenti, általános jellemzőnek megfelelt, csakúgy, mint annak, hogy az idei táborunkat is nagyon sikeresnek értékelhetjük, illetve annak értékelték a főszereplők, a táborlakó fiatalok.

A kezdőnap (vasárnap) ebben az évben is családias jellegű volt, hiszen a szülőket, nagyszülőket, testvéreket is vendégül láttuk ezen a napon. Lehetőséget biztosítottunk arra, hogy megismerhessék a helyszínt, a Táborvezetőséget, s közösen fogyasztottuk el az első étkezést.

Szerencsére az időjárás ezúttal is kegyeibe fogadta a táborunkat, s már a nyitónapon is lehetőség volt strandolásra is. A tábor felénél hűlt le kicsit az idő, de a tervezett programjainkat nem befolyásolta.

Látogatást tettünk a Dinnyési Várparkban, esti sétát tettünk a Bence-hegyre, és hajnali fürdéssel indítottuk az egyik napot.

23-án bérelt autóbusszal Pákozdra utaztunk, ahol előbb a Miskahuszár-szobor hatalmas méretét csodáltuk meg, majd az egész délutánt és estét (sőt nagyon késő estét is) a Katonai Emlékparkban töltöttük. Ezen a napon rendezték meg a Múzeumok éjszakája programot, mely a Katonai Emlékpark izgalmai mellett még újabbakat is tartogatott. Minden táborlakó többször is teljesítette a „BakaLand” elnevezésű katonai akadálypályát, közösen tanultuk meg az 1848/49-es szabadságharc időszaka harcalaki mozzanatait, melyeket habszivacs szuronyú fapuskákkal végre is hajtottunk. Lehetőség volt valamennyi kiállítás megtekintésére, a repülőgép-szimulátor kipróbálására, illetve a szabadtéri katonazenekari koncert meghallgatására.

 

A gazdag és izgalmas programunk este 11 óráig tartott, s ekkor még nem ért véget a nap, hiszen éjszakai gyalogtúrával (csak a csillagok fényénél) jutottunk vissza a szálláshelyünkre. A mintegy kétórás – nagyon jó hangulatú – séta közben még egy bátorságpróba is várt a táborlakókra, akik a félelmüket leküzdve, egyedül haladtak végig egy közel 100 méteres erdei ösvényen. Mindenki teljesítette a feladatot, s az útvonal mentén elhelyezkedő felnőttek segítségére sem volt szükség.

A tábor sok-sok programja közül a Raptor lézerharcjáték volt az egyik legnépszerűbb, s a leggyakrabban játszott. A felszerelés (10 készlet fegyver) a tábor teljes időtartamában velünk volt, s így nagyon sokszor tudtuk használni. A teljesen biztonságos, de a küzdelem minden izgalmát biztosító játék a legkisebbeket és legnagyobbakat, lányokat és fiúkat egyaránt lázba hozott.

 

A legmodernebb játék mellett több régi játékot is bemutattunk a résztvevőknek. Így például lehetőséget biztosítottunk papírrepülő hajtogatásra és távdobó versenyére, lufi fújó vetélkedésre, tojásdobó versengésre, s a gyerekek ezeket is nagyon szerették és lelkesen csinálták. Ezek mellett még több vetélkedésre, kézműves foglalkozásra és játékos versengésre is lehetőséget biztosítottunk.

A Drótszamár Park és Kemping, illetve az annak részét képező Ó-Velence étterem a táborunknak nagyon jó szállást és étkezést biztosított, valamint kaptunk egy külön közösségi termet is, s így összességében kijelenthető, hogy a Drótszamár Kemping – a sportpályákkal és a saját stranddal együtt - ideális feltételeket és körülményeket biztosított részünkre.

Több alkalommal is foglalkoztunk egy kicsit a táborlakók kommunikációs képességeik fejlesztésével, melyet mindenki nagyon hasznosnak tartott, s figyelemmel és aktívan vettek részt benne. A legutolsó foglalkozás során a tábor értékelésére kértük meg a táborlakókat, akik egybehangzóan nagyon jóra értékelték a tábort, s már a jövő évi részvételi szándékukat is jelezték.

2019-ben, június 16-26. között, változatlan helyszínen, a velencei Drótszamár kempingben rendezzük meg a táborunkat, mellyel kapcsolatban előzetes jelentkezésre, illetve érdeklődésre már most is lehetőséget biztosítunk az alábbi e-mail címen: olah.laszlo.62@gmail.com.

 

Találkozzunk 2019-ben is, az Ifjúsági Honvédelmi Táborban!

 



A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, valamint a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, hatodik alkalommal is megrendezi az Ifjúsági Honvédelmi Táborát Velencén, a Drótszamár Park & Kemping területén.

A nyári vakáció és az ideális helyszín már önmagában is lehetőséget teremt egy jó táborhoz, s a szervezők ezt teszik teljesebbé az elsősorban hadtörténelmi, honvédelmi programokkal. Célunk, hogy a tábor időszakában segítsük a résztvevők ismereteinek bővítését, támogassuk egyéni fejlődésüket és a közösségi szerepeik formálását. Az ismeretek, élmények és értékek együttesen adják a színvonalas, tartalmas és önfeledt Velencei-tóparti nyaralást.

A táborba szeretettel várunk minden olyan 9-15 éves fiatalt, aki vállalja a honvédelmi tábor katonai feladatait, szereti az egészséges, sportos életmódot, és egy fegyelmezett közösség tagja kíván lenni.

A tábor időpontja:
2018. június 17. (vasárnap) – június 27. (szerda), 11 nap 10 éjszaka.

 

A tábor részvételi díja: 66.400,- Ft.

A tábor költsége egyben, vagy két egyenlő részletben fizethető.

A költség magába foglalja a napi háromszori étkezést, a 4 személyes szobákban történő elhelyezés szállásköltségét és valamennyi program kiadását.

Jelentkezés:
A táborba történő jelentkezés első lépése a mellékelt jelentkezési lap kitöltése és megküldése az olah.laszlo.62@gmail.com címre.

Tekintettel arra, hogy a férőhelyek száma korlátozott (maximum 60 fő), a jelentkezéseket a teljesen kitöltött jelentkezési lapok beérkezési sorrendjében fogadjuk.

A jelentkezés elfogadásáról e-mailban küldünk visszajelzést, valamint részletes tájékoztatást adunk a tudnivalókról, melyek között még több izgalmas meglepetés is lesz.

A jelentkezés akkor válik érvényessé, ha a visszajelzést követő 8 napon belül a térítési díj fele, vagy a teljes összeg megérkezik a tábort szervező HTBK Székesfehérvári Szervezete számlájára:

SZÁMLASZÁM: 11736116 – 20140452 (OTP Bank)
Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete

Kérjük, hogy átutaláskor a táborozó gyermek nevét szíveskedjen feladóként, vagy a megjegyzésben megjeleníteni.

A jelentkezés határideje: június 12.

A fizetés egyben, vagy két azonos részletben történhet.

Részletfizetés esetén az első részlet befizetési határideje, a jelentkezés visszaigazolásától számított 8 nap. Részletfizetés esetén a második részlet fizetési határideje: június 1. Az egyösszegű befizetésnek a jelentkezés visszaigazolását követő 8 napon belül kell megtörténnie.

A tábor programja úgy kerül összeállításra, hogy abban megfelelő arányban legyenek a hadtörténelmi, honvédelmi ismeretek, a katonai jellegű gyakorlati feladatok, a kulturális programelemek és a sportolási, kikapcsolódási lehetőségek. A táborban lesz éjszakai túra, sportverseny, szellemi és hadtörténelmi, honvédelmi vetélkedő és még számtalan érdekes, izgalmas program. A tábor programjainak szervezését és a táborlakók szakszerű felügyeletét többségében pedagógiai és katonai végzettséggel rendelkező, többéves táboroztatási tapasztalattal rendelkező személyek biztosítják, akik a nap 24 órájában felelősséggel végzik feladatukat.

A résztvevő gyermekek szüleinek – a tábort megelőzően – részletes tájékoztatót küldünk.


Bővebb információ:
Oláh László, táborvezető
E-mail:
olah.laszlo.62@gmail.com

Tisztelettel vár a VI. Ifjúsági Honvédelmi Tábor!

A tájékoztató és a jelentkezési lap letölthető ITT!