magyar angol német


PROGRAMOK

elso_szulo_elvalaszto

<<<< vissza

KEMPP a kerekesekért

A megjelenés dátuma: 2011.04.23
Katonai Emlékpark Pákozd a kerékpárosokért

A pákozdi Mészeg-hegyen található Emlékpark teljesen újjáépített és kibővített formájában, tavaly tavasszal nyitotta meg kapuit a látogatók előtt egy európai uniós támogatásnak (KDOP-2.1.1/C) köszönhetően. A Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) azóta tisztelettel várja az odaérkezőket, a honvédelem, a hadtörténelem iránt érdeklődőket, a gyalogos kirándulókat, a gépjárművel érkezőket és természetesen a kerékpárosokat is.

A kerékpáros túra szervezőinek megkeresése nyitott szívekre talált az Emlékparkban, hiszen az ott dolgozók nem csak a parkon áthaladó kerékpárút miatt fogadják szívesen a kerekezőket, hanem vallják, hogy az egészséges életmód, a fizikai aktivitás szorosan összefügg a honvédelem össztársadalmi ügyével is. Az is nyilvánvaló, hogy a kerékpárosok az áthaladásuk során – még ha le sem szállnak a nyeregből – benyomást szereznek az Emlékparkról, az ott található csodás környezetről, műemlékekről és épületekről, mely felkelti az érdeklődést.

Az április 30-i program során a KEMPP tovább kíván lépni az érdeklődés felkeltésén és jól szervezett indulási,– áthaladási és érkeztető pontot kínál a környék sportszeretőinek, ahol kis katonai erőpróba teljesítésére, illetve az Emlékpark kínálta látnivalók és programok rövid megismerésére is lehetőséget biztosítanak.

A „Katonai Emlékpark Pákozd” arra vállalkozik, hogy két különböző „műfajt” – a múzeumlátogatást és a kerékpáros teljesítménytúrát – ötvözve, egyszerre legyen méltó helyszíne a hadtörténelmünk megjelenítésének és a kerekesek sportteljesítményének.