magyar angol német


PROGRAMOK

elso_szulo_elvalaszto

<<<< vissza

BÉKEFENNTARTÓK TALÁLKOZÓJA 2011

A megjelenés dátuma: 2011.05.09

BÉKEFENNTARTÓK TALÁLKOZÓJA 2011
Részletes program és tájékoztató

Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) - 2011. május 28.

A Békefenntartók Napja alkalmából a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete – a Békefenntartók Bajtársi Közhasznú Egyesület együttműködésével – közös ünneplésre, valamint baráti találkozóra hívja és várja a nemzetközi békefenntartásban érintett személyeket Pákozdra, a Katonai Emlékparkba.

A pákozdi helyszín – az ott kialakított Emlékparkkal, Békefenntartók kiállításával és a Békefenntartók emlékművével – ideális helyszínt biztosít a békefenntartók ünnepének hivatalos elemeihez, az 1.6 hektáros terület, a szépen kialakított parkkal, a múzeumokkal és kiállításaival pedig remek feltételeket nyújt a baráti találkozó kötetlen programjaihoz.

Szeretettel várjuk a békefenntartásban korábban, vagy jelenleg részt vevő hivatásos, és szerződéses katonákat, rendőröket!

 

A rendezvény védnökei:

Dr. Cser-Palkovics András

országgyűlési képviselő, Székesfehérvár MJV polgármestere,

a HTBK Székesfehérvári Szervezet elnöke

 

Prof. Dr. Padányi József ezredes

Dr. Botz László nyá. altábornagy

Dr. Boda József rendőr dandártábornok

Papp István, ENSZ békefenntartó

Széles Ernő nyá. dandártábornok

Udvardy Endre nyá. alezredes

 

ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ:

A helyszín befogadóképességére és a szervezők lehetőségeire való tekintettel, a rendezvény résztvevőinek számát – előzetes regisztrációval – maximálnunk szükséges.  Az első 250 fő jelentkezését tudjuk elfogadni, és tisztelettel kérjük a többiek szíves megértését.

A részvételi szándékát a tájékoztató végén található táblázat kitöltésével és visszaküldésével jelezheti. A regisztráció csak a szervezők visszaigazolása esetén tekinthető érvényesnek.

 

A rendezvény tervezett programja:

10.00              Vendégvárás

                        Az Emlékpark megközelíthető:

Budapest felől: M7 50 km-nél található pákozdi pihenőtől kihajtva jobbra, Sukoró irányába, majd az első lehetőségnél ismét jobbra kanyarodva

Siófok irányából érkezve: M7 50 km-nél lehajtva a sztrádáról jobbra kanyarodva az Arborétum, Hajóállomás irányába.

A rendezvények miatt az Emlékpark területén parkolási lehetőséget biztosítani nem tudunk. Parkolásra az Emlékpark területén kívül lesz lehetőség, melyet kihelyezett táblák jeleznek.

 

Regisztráció

A Békefenntartók Találkozója résztvevői, a regisztrációs jegy árának helyszínen történő befizetésekor, egy karszalagot kapnak, mellyel valamennyi programunkon részt vehetnek, a múzeumokat és kiállításokat megtekinthetik, igénybe vehetik az Emlékpark szolgáltatásait, átvehetik az étkezési jegyüket és kitölthetnek egy tombolaszelvényt, mellyel részt vehetnek a sorsoláson.

 A találkozó résztvevői számára, az Obeliszk előtti murvás területen, nagyméretű sátrakat állítunk fel, melyek a közös programok, előadások, beszélgetések helyszínei is lesznek.

10.00-tól folyamatosan: A Katonai Emlékpark Pákozd kiállításainak megtekintése

A Katonai Emlékpark állandó és ideiglenes kiállításokkal várja a látogatókat, melyeket a találkozó regisztrált résztvevői megtekinthetnek. Min. 20 fős csoport kialakítása esetén térítésmentes tárlatvezetést is biztosítunk.

MEGTEKINTÉSRE AJÁNLOTT ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁSAINK:

1848/49 -  A PÁKOZD-SUKORÓI CSATA EMLÉKMÚZEUMA

„MISSZIÓ” - MAGYAROK A BÉKEFENNTARTÁSBAN

10.30           A Békefenntartók Találkozója ünnepélyes megnyitója

                     A rendezvény védnökei köszöntik a találkozó résztvevőit.

10.45      Marosi Antal újságíró – műveleti területeken készített sajtófotóit bemutató –kiállításának megnyitása

                                   Marosi Antal úr kiválóan ismeri a műveleti területeket, ahol magyar békefenntartók teljesítettek és teljesítenek szolgálatot. Személyes tapasztalatokat szerzett a világ háborús gócpontjain és sajtófotói hűen adják vissza e helyek jellemzőit. A kiállítását kifejezetten a Békefenntartók Találkozója tiszteletére és programjainak gazdagítása érdekében hozza Pákozdra.

11.00-13.30 Élménybeszámolók és kötetlen beszélgetések a missziókról, tapasztalatokról – több témában, több helyszínen, szakértő moderátorok vezetésével.

                  Missziók egykori parancsnokai, vezető beosztású tagjai moderálásával beszélgetések, tapasztalatcserék, élménybeszámolók a missziókkal kapcsolatban.

                   A találkozónkat személyes részvételével tiszteli meg Herencsár Lajos úr is, aki Közel-Kelet kiemelkedő szaktekintélyű ismerője. A békefenntartók tevékenységének elismeréseként, szívesen vállalja, hogy részt vesz a programon, megosztja velünk tudását, tapasztalatait, élményeit.     

Közben:   12.00-kor a DELO Nemzetközi Humanitárius Katonai Lovagrend lovagi avatása a Doni kápolnánál – a DELO magyarországi lovagjai szervezésében

                        A lovagi avatás a találkozónk kapcsolódó rendezvénye, melyet a DELO Nemzetközi Humanitárius Katonai Lovagrend Magyarországi Tagozata szervez.

                        A Lovagrend – melynek csak katonák lehetnek a tagjai – az előző évben bontott zászlót hazánkban és a mostani avatáson 9 fő kapja meg az elismerő címet.

Közben:         12.30-14.00  Ebéd  

                        Az előzetesen regisztrált, étkezési jeggyel rendelkező résztvevők számára a nagysátrak melletti területen kerül kiosztásra a „Missziós-szelet” fantázianevű ebéd, amely sült baromfihús szeletet, kenyeret és savanyúságot foglal magába, műanyag tányér, evőeszköz és egy üveg üdítő kíséretében.

14.30   A Békefenntartók Napja ünnepi megemlékezés a HonvédelmiMinisztérium szervezésében, valamint az Afganisztánba induló Nemzeti Támogató Elem 3. váltásának ünnepélyes elköszöntése és a Magyar Békefenntartók Emlékművének koszorúzása

                   A Békefenntartók Napján rendezett központi ünnepségnek, már évek óta a pákozdi katonai emlékhely a helyszíne. Az ünnepséget a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága szervezi.

                    Az ünnepség részeként, a Békefenntartók Találkozója résztvevői nevében egy koszorút helyezünk el a Magyar Békefenntartók Emlékművénél.  

15.15           A Honvéd Együttes műsora és a sorsolás

16.00           A rendezvény zárása

 

 

A baráti találkozó során meg kívánjuk nyitni a békefenntartók digitális fotóalbumát, ki szeretnénk alakítani a további találkozási és kapcsolattartási lehetőségeket, bővíteni szeretnénk a békefenntartó kiállításunk és a hozzá tartozó digitális felület tartalmi elemeit, és nem utolsó sorban az a célunk, hogy egy jó hangulatú, tartalmas programmal erősítsük a békefenntartók nagy családjában az összetartozás érzését.

 

A részvétel költsége:

 

A szervező civil szervezet és az Emlékpark üzemeltetői kedvezményes regisztrációs jegy biztosításával járulnak hozzá a Békefenntartók Találkozójának megrendezéséhez, mely előzetes bejelentkezés esetén 1.400 Ft/fő. A regisztrációs jeggyel rendelkezők a Katonai Emlékpark kiállításait térítésmentesen megtekinthetik, igénybe vehetik a különböző szolgáltatásokat, résztvevői lesznek egy sorsolásnak, valamint egy adag meleg étel („missziós szelet” üdítővel) ellátásban részesülnek.

 

Kérjük Ön is legyen részese a Békefenntartók Találkozójának

és a közös ünneplésnek!

 

A Katonai Emlékpark a Találkozónk napján is nyitva áll a látogatók előtt. Amennyiben családtagjaikat, ismerőseiket is el szeretnék hozni magukkal, akkor Ők a KEMPP általános beléptetési rendje szerint látogathatják a területet, számukra azonban a max. 250 fős létszámkeretben helyet biztosítani nem tudunk.

 

Ezúton is köszönjük a Támogatóink és Együttműködőink segítségét!

 

Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága

Pákozd Község Önkormányzata

VADEX Mezőföldi Erdő és Vadgazdálkodó Zrt.

Gallus-Taravis csoport

Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

Magyar Tartalékosok Szövetsége

Papp István, ENSZ békefenntartó

Kostjak család, Pákozd

(ezt a listát nem tekintjük lezártnak, szívesen folytatnánk)

 

 

            Tisztelt Békefenntartók!

 

A Békefenntartók Találkozója egy civil kezdeményezés, központi anyagi támogatás nélkül. Kérjük, hogy amennyiben lehetősége van a program anyagi, vagy természetbeni támogatására, akkor azt megtenni szíveskedjen. Szívesen és hálás szívvel fogadunk mindenféle felajánlást, melyeket a Találkozó színvonalának emelésére fordítunk, vagy az ajándékozó/adományozó döntése szerint a Katonai Emlékpark Pákozd – mint a békefenntartók központi emlékhelye – további fejlesztésére használunk fel.

További információ, személyes egyeztetés:
kempp@kempp.hu

Oláh László nyá. alezredes, szervező: 30/3170-180


Kérjük, hogy a regisztrációs adatlapot kitöltve a kempp@kempp.hu címre visszaküldeni szíveskedjen.

Az első 250 fő jelentkezését áll módunkban elfogadni.

A regisztrációs adatlapot az alábbi linkre kattintva töltheti le:

Regisztrációs adatlap